Cardamom – Elettaria cardamomum

Kardamón – Cardamom – Elettaria cardamomum

‘’Olej Objektivity’’

Tento výnimočný olej získavame destiláciou semien kardamónu pravého vodnou parou. Kardamón je blízky príbuzný so zázvorom a po stáročia sa používa ako korenina. V dávnych časoch sa používal pri epilepsií, kŕčoch, paralýze, reumatizme, srdcových poruchách, všetkých črevných chorobách, ochorení pľúc, horúčke a ťažkostiach spojených s trávením a vylučovaním. Hovorí sa, že je schopný neutralizovať pretrvávajúci pach cesnaku.
Kardamón pozdvihuje náladu, osviežuje a vzpružuje. Môže byť užitočný na rozptýlenie zmätku. Tiež môže napomôcť pri menopauze, menštruácii a trávení narušenom stresom. Je prírodný osviežovač dychu a uzdravuje zápaly ďasien a zubov, dezinfikuje. Je považovaný za prírodné mužské afrodiziakum. Pomáha pri strese, únave, depresii, ale aj pri pocitoch prepracovanosti, pri nervozite a strese.
Kardamón pomáha človeku znovu získať objektivitu, mentálnu jasnosť a sebakontrolu. Pomáha ľuďom, ktorí sa často cítia frustrovaní, či nahnevaní vo vzťahu k druhým ľuďom a doslova strácajú od zlosti hlavu, sebakontrolu a racionálne uvažovanie. Kardamón pomáha nastoliť rovnováhu, mentálnu jasnosť a objektivitu v okamžikoch extrémnej zlosti a frustrácie. Kardamón nám pomáha prestať obviňovať tých druhých. Vyzýva nás, aby sme prevzali vlastnú zodpovednosť za svoje emócie. Tým môže dôjsť k ukľudneniu a lepšej kontrole vlastných emócii.
Esenciálny olej kardamón môžeme kombinovať s olejmi ako bergamot, cédrové drevo, škorica, klinček, pomaranč, ruža a ylang ylang.

Možnosti použitia:

A- aromatic (inhalácia), T- topical (povrchovo),
I – intrernal (vnútorne), N(nie je nutne riediť)
Neodporúča vnútorne používanie u detí do 6r a od 6r poriadne riediť pri aplikácii na pokožku.
Kardamón Doterra získava z Guatemaly
U mňa má Kardamóm významné miesto, a je to jeden z olejov ktorý mi nesmie chýbať, či v kuchyni, ale hlavne na emočné výbuchy a v neposlednom rade kašeľ. Máš už kardamón? Ako ho používaš? Čo Ťa najviac zaujalo?
Príspevok spracovala Katarína Dubaj na Ako ďalej s EO a tu je jej hovorený príspevok
k

Súvisiacie články

Lenka Capo

Milovníčka esenciálnych olejov

Život je krásny. A preto ho žime naplno každý deň ako by bol ten náš posledný.

Lenka Capo

Dôležité informácie
Non toxic kozmetika

Ahoj, chceš zlepšiť svoje zdravie a hľadáš cestu k lepšiemu zajtrajšku?

V tom prípade si na správnom mieste. Stiahnutím eBooku získaš predstavu, ako Ti môžem pomôcť cítiť sa lepšie, zdravšie a možno aj naštartovať cestu k novým začiatkom. 

 

Dočítate sa v eBooku.